Jest wiele obszarów w miejscu pracy, które tworzą idealne środowisko pracy. W dzisiejszych czasach, tworząc komfortowe i wspierające środowisko pracy, musimy myśleć nieszablonowo - nie chodzi tylko o meble biurowe i sale konferencyjne!
Pracownicy muszą mieć gdzie zrobić sobie przerwę, wyjść na chwilę i oczywiście muszą mieć gdzie zjeść lunch. Nigdy nie należy zachęcać pracowników do siedzenia przy biurku i jedzenia lunchu. Jest to nie tylko niehigieniczne, ale także nie daje im potrzebnej przerwy.
Dlatego w Twoim miejscu pracy powinna znaleźć się stołówka.
Nie oznacza to, że potrzebujesz ciemnego i obskurnego pomieszczenia, w którym ludzie będą siedzieć i przechowywać jedzenie w lodówce. Musisz zastanowić się, jak sprawić, by to miejsce było wygodne i pozwalało zapomnieć o pracy na pół godziny lub godzinę przeznaczoną na lunch.
Mając to na uwadze, przyjrzyjmy się 4 cechom, które powinieneś uwzględnić w swojej stołówce, oprócz zwykłego wystroju biura korporacyjnego.
Projektując swoją stołówkę w miejscu pracy, uwzględnij te cztery elementy i upewnij się, że wystrój jest spokojny i szykowny.